Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η ΑΝΥΠΟΚΡΙΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Η προσευχη βασιζεται στην πεποιθηση ότι ο Θεος είναι παντοδυναμος και προθυμος ν ακουσει τις παρακλησεις μας.



Ο ανθρωπος όμως εχει απογοητευτει από την ελλειψη αποτελεσματικοτητας της προσευχης του.. εχοντας στο νου του δεδομενα που τον παραπλανουν, δηλαδη ότι ο Θεος είναι πανταχου παρων κι ελεημων, γεμιζει τις μακρολογεις προσευχες του με προσωπικες παρακλησεις για καθημερινες του αναγκες.


Θεωρει ότι ο Θεος, δεν γνωριζει τιποτε σχετικο με αυτο ..υποθετει ότι δεν είναι ικανος ν αποφασισει δικαια αναμεσα σε ανταγωνισμους και να δωρισει τη νικη στη σωστη πλευρα..και το σημαντικοτερο ότι δεν γνωριζει τι είναι το καλυτερο για τον πιστο και πρεπει να τον συμβουλευσει ο πιστος, να επιμεινει στην αποψη του, να τον προτρεψει να υιοθετησει τις ιδεες και τις αποφασεις του για να του προσφερει ότι του ζηταει.


Η σωστη προσευχη είναι μια υπερβατικη μεθοδος αγγιγμα ψυχης ανθρωπου και Πατερα, Δημιουργου των οντων και των κοσμων.. προσεγγιζεται με αγνες σκεψεις από αγνες ψυχες και απουσια κάθε πεποιθησης η οποια λεει ότι εχουμε το δικαιωμα να ζηταμε από τον Πατερα μας να ικανοποιησει τις επιθυμιες μας.


Βασιζεται σ' ένα Θεικο και Πνευματικο νομο.. σ' αυτόν που λεει :

''ΑΙΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΟΘΗΣΕΤΕ
ΚΡΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΗΣΕΤΕ''



Η εκφραση μιας ειλικρινης ευχης ανοιγει διαπλατα την αγκαλια της πνευματικης ευλογιας



Το να ζηταμε με ειλικρινεια, με σεβασμο, το να συντονιζομαστε με τον Δημιουργο που εχει την ισχυ να δινει, ειναι μια διαδικασια που γινεται όταν υπαρχει συναντηση της συνειδητοτητας και των δυο.


Η ψυχη μας, η υπαρξη μας, με τροπο γαληνια ιερο συζητα με τον Πατερα κι εκφραζει τις μυχιες επιθυμιες της καρδιας μεσω της θειας συνειδητοτητας.. επομενως η λεπτομερης εκφραση με τα χειλη είναι λανθασμενη.


Η προσευχη πρεπει να είναι μια εκφραση ευχαριστιας κι ευγνωμοσυνης των ευεργεσιων που ο Θεος μας εχει ηδη προσφερει και που αυτος μεσα από την Υψιστη σοφια του εχει θεωρησει ταιριαστες για μας..


Το δωρο της ζωης δεν είναι η μεγαλυτερη ευλογια που μπορει να δωσει ο Θεος;

Η σκεψη που πρεπει να είναι κυριαρχη στο νου μας είναι :

''ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ''

και όχι: ''ας γινει η επιθυμια μου''




Σε περιπτωση αρρωστιας :

''ΕΙΘΕ,ΕΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΘΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ
ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ''


είναι μια τιμια παρακληση, σε σχεση με μια άλλη, που ζηταμε ν αλλαξει ο Θεος τον νομο εκεινο, που την συγκεκριμενη στιγμη εχει τεθει σε λειτουργια μεσα στο σωμα μας.. ν' αλλαξει τις συνθηκες, μονο και μονο επειδη είναι εκεινη την στιγμη η μεγαλυτερη μας επιθυμια.


Οι πονοι, οι δοκιμασιες μας, το βαρυ πεπρωμενο, αποτελουν μερος ενός θεικου σχεδιου ξεχωριστο για τον καθενα μας .. ο Θεος εχει δωσει το προνομιο να τον προσεγγιζουμε μεσω της προσευχης κι αυτό είναι για μας ένα Θειο δωρο.


Ας γινει η προσευχη η πιο ευχαριστη, η πιο εξυψωτικη, η ευεργετικη υπερτατη απολαυση του εσωτερου εαυτου μας.. και οσο περισσοτερο προσπαθουμε για σωστη προσευχη, τοσο περισσοτερο θα συντονιζομαστε μαζι του πνευματικα και τοσο πλουσιοτερες θα είναι οι ευλογιες του,μεσα από την μεγαλη αγαπη κι ευσπλαχια του.




******************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.